Kiipeilykerho Vertikaalin junioriryhmissä kiipeävät junnut ovat iältään 10-18 -vuotiaita. Nuoret jaetaan ryhmiin taitotason mukaan. Nuori voi tulla mukaan toimintaan täysin vasta-alkajana tai jo aiemmin kiivenneenä, sopiva ryhmä harkitaan aina tapauskohtaisesti.

Ryhmät kokoontuvat Tampereen kiipeilykeskuksella, ja taitojen karttuessa käydään kiipeämässä myös ulkona ja muilla sisäseinillä.

Uusia junnuja otetaan mukaan aina kauden alkaessa. Seuraava treenikausi, jolle voi ilmoittautua, on kevät 2018 (kausi alkaa sunnuntaina 14.1.2018). Jos olet kiinnostunut junioritoimintaan osallistumisesta, otathan yhteyttä sähköpostitse juniorivastaavaan.

Ryhmä 1

Vuoro on tarkoitettu kiipeilystä kiinnostuneille nuorille, joilla ei ole aiempaa kiipeilykokemusta tai kokemus on vähäistä (esim. Nuori on kiivennyt aiemmin, mutta ei osaa varmistaa). Vuorolla painotetaan turvallisen kiipeilyharrastuksen perusteita ja ennen kaikkea kiivetään mahdollisimman paljon. Jokaisen nuoren omat edellytykset lajin harrastamiseen pyritään ottamaan huomioon seuran useiden koulutettujen ohjaajien avulla. 1-ryhmän harjoitusaika on sunnuntaisin kello 10:00-11:30.

Ryhmä 2

Ryhmässä kiipeävät nuoret, joilla kiipeilyn ja varmistamisen perusteet ovat hyvin hallussa, ja ohjaajat ovat todenneet nuoren taitojen olevan sopivalla tasolla ryhmään siirtymiseksi. Ryhmässä jatketaan yläköysikiipeilyä sekä aloitetaan alaköysikiipeilyn opettelu. 2-ryhmän harjoitusaika on sunnuntaisin kello 11:30-13:00.

Tekniikkaryhmä

Tekniikkaryhmässä kiipeilevät nuoret, jotka hallitsevat sekä ylä- että alaköysikiipeilyn ja varmistamisen. Ryhmässä keskitytään kiipeilyn tekniikan hiomiseen sekä reittien lukutaidon kehittämiseen. Ryhmäläiset voivat suorittaa kansallisen varmistuskortin ja käydä kiipeilemässä myös omalla ajallaan kiipeilykeskuksissa. Varmistuskortin suorittamisen ikärajan vuoksi ryhmään voidaan ottaa 14-vuotiaita ja tätä vanhempia nuoria. Motivaatio ja halu kehittää omia taitoja on tässä ryhmässä tärkeää! Tekniikkaryhmän harjoitusaika on sunnuntaisin kello 11:00-13:00.

 

Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti Tampereen Kiipeilykeskuksella.

Kiipeilyvuorolle osallistuvien nuorten tulee olla kiipeilykerhon jäseniä (nuorisojäsenmaksu 67 € koko kalenterivuodelle sisältäen Suomen Kiipeilyliiton SKILin vakuutuksen) sekä maksaa vuoron kausimaksu (130 € syys- tai kevätkausi) seuran tilille. Kerhon pankkiyhteydet löydät täältä. Harjoituksissa voi käydä kerran veloituksetta tutustumassa ja päättää sen jälkeen, jatkaako harrastusta.

Alle 10-vuotiaat voivat kiivetä vanhemman seurassa. Aikuinen voi osallistua esimerkiksi Tampereen Kiipeilykeskuksen peruskurssille, jonka jälkeen hänellä on tarvittavat taidot lapsen kiipeilyttämiseen kiipeilykeskuksissa. Tampereen kiipeilykeskuksella on myös mahdollista kokeilla seinäkiipeilyä ilman aiempaa kokemusta.

Yli 14-vuotiaat voivat osallistua kiipeilykeskusten kursseille, sekä Kiipeilykerho Vertikaalin ulkokiipeilykursseille, hankkia kiipeilykortteja ja kiivetä itsenäisesti.

Muita mahdollisuuksia kiipeilyn kokeilemiseen esimerkiksi alle 10-vuotiaille tarjoaa Tampereen kiipeilykeskus, Irti maasta sekä Trampolin park.